Ben je geen vegetariër of veganist? Ook dan kan je een groot verschil maken.
Laat je niet vertellen dat het gemakkelijk is. Vlees eten is een gewoonte zoals alle andere gewoonten.
Gewoonten die diepgeworteld liggen in onze cultuur zijn heel moeilijk te veranderen.
Wil je als vleeseter toch een verschil maken? Dat hoeft niet te leiden tot absolute en grote veranderingen in je leven en aan tafel.
Zonder veel moeite een verschil maken? Het kan!
Want ook vleeseters kunnen een groot verschil maken!
Ziehier de tips van mijn echtgenoot, fervent vleeseter en sinds kort experimenterend "flexitariër":
- Een vaste dag per week zonder vlees
- Om de andere dag een veggiedag
- Alleen in de week vleesloos eten
- Een vleesloze vasten voor Pasen, vb. meedoen aan de 40 dagen zonder vlees campagne
- Alleen thuis vleesloos eten, maar niet op restaurant
- Vleesloos eten, behalve in de MacDonalds en de Quick
- Gerechten kiezen waar minder vlees in zit
- Kleinere porties vlees kopen
- Geen (fijne) vleeswaren in huis halen
- Enkel stukjes eten van grote dieren, dus geen volledige kip of vis
- Enkel Belgisch of lokaal vlees eten
- Geen vlees uit de vleesindustrie of eieren uit legbatterijen
- Enkel eieren van eigen kippen eten of van kippen met vrije uitloop
- Vegetarische (kant-en-klaar)gerechten die heel erg lijken op de vleesversie en die het je gemakkelijk maken vb. lasagne, koninginnenhapje, kebap, hotdog, balletjes in tomatensaus, ...
- ...
Reactie schrijven