Gemarineerde tofu in saus van aubergine en tomaat

Recept van cookidoo, vereenvoudigd door ca1000

Ingrediënten

·       600 g vaste tofu in blokjes

·       1 teentje knoflook

·       sap en zest van 1 citroen

·       10 g vers gemalen peterselie

·       60 g olijfolie

·       10 g balsamico azijn

·       1 theelepel fijn zeezout

·       vers gemalen zwarte peper

·       600 g aubergine

·       600 g verse rijpe tomaten

·       4 dun gesneden lente uitjes

 


Bereiding

 

Laat de tofu marineren in het gehakte mengsel van look, zest en sap van citroen, peterselie, 10 g olie, balsamico azijn, 1/2de theelepel zout en snuifje peper

 

Laat 40 g olie, aubergines en tomaten 30 minuten koken, voeg 1/2de theelepel zout en snuifje peper toe

 

Bak de gemarineerde tofu in 5-tal minuten tot de tofu licht crispy is

 

Leg de gebakken tofu op de saus en bestrooi met de lente ui

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0