Thaise curry

Recept van cookidoo

Ingrediënten

·       1 fijn gehakt teentje knoflook

·       100 g fijn gehakte ui

·       1 theelepel zout

·       30 g olijfolie

·       75 g Thaise rode currypasta

·       200 g kokosmelk

·       200 g water

·       400 g bloemige aardappelen, in blokjes

·       100 g wortelen, in blokjes

·       600 g vegan “chicken” (vb. van de Vegetarische Slager)

·       150 g diepvriesdoperwten

·       20 g limoensap (optioneel)

·       Handvol (Thaise ) basilicum (optioneel)

·       1 versnipperde verse rode chilipeper (optioneel)

 


Bereiding

 

Sauteer teentje look, ui, zout en currypasta 3 minuten in olie

 

Voeg kokosmelk, water, aardappelen en wortelen toe en laat 12 minuten koken

 

Voeg vegan “chicken” en diepvriesdoperwten toe en laat nog 8 minuten pruttelen

 

Voeg voor het serveren 20 g limoensap, basilicum en chilipeper toe

Serveer met rijst

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0