Indische rijst met krenten

Recept van cookidoo, vereenvoudigd door ca1000

 

Ingrediënten

·       150 g fijn gehakte uien

·       1 fijn gehakt teentje knoflook

·       10 g olijfolie

·       1 theelepel currypasta

·       500 g water

·       ½ theelepel zout

·       300 g basmati rijst

·       10 g citroensap

·       60 g amandelvlokken

·       40 g ongezouten pistachenoten

·       70 g krenten

·       1 theelepel komijnzaad

·       50 g pijnboompitten

·       30 g pompoenpitten

·       1 theelepel maanzaad

 


Bereiding

 

Sauteer uien en knoflook 5 minuten in olijfolie en currypasta

 

Voeg water en zout toe en laat 5 minuten inkoken

 

Laat de rijst 5 minuten in de bouillon koken

 

Laat de rijst in de gesloten ketel verder garen

 

Besprenkel met citroensap

 

Rooster amandelen, pistachenoten, rozijnen, komijnzaad, pijnboompitten, pompoenpitten, maanzaad en zout

 

     Meng het mengsel onder de rijst

Reactie schrijven

Commentaren: 0