Recept van cookidoo, vereenvoudigd door ca1000

Ingrediënten
· 150 g fijn gehakte uien
· 1 fijn gehakt teentje knoflook
· 10 g olijfolie
· 1 theelepel currypasta
· 500 g water
· ½ theelepel zout
· 300 g basmati rijst
· 10 g citroensap
· 60 g amandelvlokken
· 40 g ongezouten pistachenoten
· 70 g krenten
· 1 theelepel komijnzaad
· 50 g pijnboompitten
· 30 g pompoenpitten
· 1 theelepel maanzaad
Bereiding
Sauteer uien en knoflook 5 minuten in olijfolie en currypasta
Voeg water en zout toe en laat 5 minuten inkoken
Laat de rijst 5 minuten in de bouillon koken
Laat de rijst in de gesloten ketel verder garen
Besprenkel met citroensap
Rooster amandelen, pistachenoten, rozijnen, komijnzaad, pijnboompitten, pompoenpitten, maanzaad en zout
Meng het mengsel onder de rijst

Reactie schrijven