Linzencurry

Recept van cookidoo, vereenvoudigd door ca1000

Ingrediënten

·       200 g rode linzen, gespoeld

·       500 g water

·       1 theelepel fijn zeezout

·       1 theelepel kurkuma

·       60 g kokos cream

·       60 g olie

·       1 theelepel mosterdzaad

·       1 theelepel gemalen komijn

·       1 theelepel fenegriek

·       ½ theelepel currypoeder

·       1 grof gesnipperde rode ui

·       1 fijn gehakt teentje knoflook

·       2 chilipepertjes van zaadjes ontdaan

·       1 tomaat in kleine blokjes

 


Bereiding

 

Kook de linzen 12 minuten in gezouten water met kurkuma

 

Voeg kokos cream toe en laat nog 3 minuten sudderen

 

Giet de linzen in een afgedekte kom

 

Sauteer mosterdzaad, fenegriek en komijn in olie

 

Voeg ui, look, curry en chili toe en sauteer nog 2 minuten

 

Laat tomaat 2 minuten mee koken

 

Meng onder de linzen 

Reactie schrijven

Commentaren: 0