Recept van cookidoo, vereenvoudigd door ca1000

Ingrediënten
· 200 g rode linzen, gespoeld
· 500 g water
· 1 theelepel fijn zeezout
· 1 theelepel kurkuma
· 60 g kokos cream
· 60 g olie
· 1 theelepel mosterdzaad
· 1 theelepel gemalen komijn
· 1 theelepel fenegriek
· ½ theelepel currypoeder
· 1 grof gesnipperde rode ui
· 1 fijn gehakt teentje knoflook
· 2 chilipepertjes van zaadjes ontdaan
· 1 tomaat in kleine blokjes
Bereiding
Kook de linzen 12 minuten in gezouten water met kurkuma
Voeg kokos cream toe en laat nog 3 minuten sudderen
Giet de linzen in een afgedekte kom
Sauteer mosterdzaad, fenegriek en komijn in olie
Voeg ui, look, curry en chili toe en sauteer nog 2 minuten
Laat tomaat 2 minuten mee koken
Meng onder de linzen

Reactie schrijven