Dolma van savooi met Indische curry

Recepten van cookidoo, verplantaardigd en gecombineerd door ca1000

Ingrediënten

   Dolma

·       80 g fijngehakte ui

·       300 g fijn gehakte seitan

·       ½ theelepel zout

·       snuifje gemalen zwarte peper

 

Saus

·       2 cm fijn gehakte geschilde gember

·       90 g fijngehakte ui

·       35 g olijfolie

·       ½ theelepel gemalen kurkuma

·       1 theelepel garam masala

·       2 theelepels groentebouillonpoeder

·       1 bokaal gehakte tomaten

·       1 rood chilipepertje (optioneel)

·       1 theelepel zout

·       330 g gekookte aardappelblokjes

·       350 g bloemkoolroosjes

·       170 g groene diepvrieserwten 

 


Bereiding

 

Dolma

Meng ui, seitan, zout en peper en zet opzij

 

Stoom de koolbladeren en de bloemkoolroosje tot ze gaar zijn volgens eigen smaak (ongeveer een kwartier-20 minuten)

 

Vorm dolma’s en laat ze 25 minuten stomen

 

Saus

 

Stoof gember, uien met olie, kurkuma en garam masala gedurende 5 minuten

 

Voeg groentebouillon, chili, tomaten, aardappelen en zout toe en kook 18 minuten

 

 

Voeg bloemkool en erwten toe en laat nog 3 minuten sudderen



Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?

Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?

Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.



Reactie schrijven

Commentaren: 0