Recepten van cookidoo, verplantaardigd en gecombineerd door ca1000


Ingrediënten
Dolma
· 80 g fijngehakte ui
· 300 g fijn gehakte seitan
· ½ theelepel zout
· snuifje gemalen zwarte peper
Saus
· 2 cm fijn gehakte geschilde gember
· 90 g fijngehakte ui
· 35 g olijfolie
· ½ theelepel gemalen kurkuma
· 1 theelepel garam masala
· 2 theelepels groentebouillonpoeder
· 1 bokaal gehakte tomaten
· 1 rood chilipepertje (optioneel)
· 1 theelepel zout
· 330 g gekookte aardappelblokjes
· 350 g bloemkoolroosjes
· 170 g groene diepvrieserwten
Bereiding
Dolma
Meng ui, seitan, zout en peper en zet opzij
Stoom de koolbladeren en de bloemkoolroosje tot ze gaar zijn volgens eigen smaak (ongeveer een kwartier-20 minuten)
Vorm dolma’s en laat ze 25 minuten stomen
Saus
Stoof gember, uien met olie, kurkuma en garam masala gedurende 5 minuten
Voeg groentebouillon, chili, tomaten, aardappelen en zout toe en kook 18 minuten
Voeg bloemkool en erwten toe en laat nog 3 minuten sudderen
Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?
Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?
Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven