Recept van cookidoo, vereenvoudigd door ca1000

Ingrediënten
· 150 g fijn gehakte ui
· 2 geplette teentjes knoflook
· 1 fijn gehakte verse chilipeper
· 200 g tempeh, in blokjes gesneden
· 50 g olijfolie
· 400 g gehakte tomaten uit bokaal
· 1 theelepel komijnpoeder
· 1 theelepel gemalen koriander
· 1 kaneelpijpje
· 1 eetlepel tamari
· 1 eetlepel mosterdzaadjes
· 50 g tomatenpuree
· Snuifje zout
· 1 bokaal rode bonen, afgespoeld en uitgelekt
Bereiding
Bak ui, knoflook, chili en tempeh 4 minuten in olie
Voeg tomaten, komijn, koriander, kaneel, tamari, mosterd, tomatenpuree en zout toe en laat 8 minuten sudderen
Voeg bruine bonen toe en laat nog 2 min sudderen
Verwijder het kaneelpijpje alvorens te serveren
Serveer met vegan zure room, Mexicaanse pannenkoekjes en/of guacamole
Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven