Sushi met bloemkool, noten, wasabi en advocado

Recept op basis van cookidoo

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.
Vegan nori met bloemkool, noten, wasabi en advocaat

Ingrediënten

·       300 g fijngehakte bloemkool

·       1 ½ theelepel wasabipasta

·       1 theelepel sesamolie

·       50 g fijngehakte cashewnoten

·       1 advocado

·       3 norivellen

·       1 fijngesnipperde sjalot

 

·       ½  fijn gesnipperde groene paprika


Bereiding

Blend advocado, cashewnoten, sesamolie en wasabi tot een zacht mengsel

Leg een norivel met de glanzende kant naar beneden op een bamboesushimatje

Verdeel 6 eetlepels van de bloemkool over de onderste tweederde van het norivel

Spreid 1/3de van het avocadomengsel in een lijn over de bloemkool aan het uiteinde dat zich het dichtst bij jou bevindt

Leg paprika en sjalotten op het avocadomengsel

Bestrijk de vrije rand van het norivel met water

Rol de nori met behulp van de sushimat van onder naar boven

Laat 1-2 minuten rusten, snijd in 6 stukken

Herhaal dit met elk noriblad

 

 


Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0