Michèle De Dycker bracht het worstenbroodje onder de vegan aandacht in de facebookgroep "Wat vegans (w)eten". De klassieke versie vulde Michèle aan met mosterd en sesamzaadjes.
Er zijn ontelbaar veel variaties op pesto. Deze pesto van erwten kan je als amuse bouche in een aperitiefglaasje of hapjeslepel serveren. Of je kan de erwtenpesto in een bord in het midden van de tafel zetten om lekker gezellig samen te dippen. Lekker met ciabatta, bruscetta of broodstengels.
Tofu kan je niet alleen marineren en verwerken als vleesvervanger in een hoofdgerecht. Met ongebakken vaste tofu kan je ook kaas maken of een dip. Er zijn ontelbaar veel variaties op de tofu dip mogelijk.
Turkse sarma of Griekse dolma dankt zijn typische zure smaak aan de speciale smaak van de wijnbladeren. Heb je een druivelaar thuis, gooi de bladeren na het snoeien niet weg, want de lekkerste sarma is verse sarma met bladeren uit de tuin.