aperitief

Van pompoenpit tot snoepje
Gezond snoepen met pompoenpitten, kruiden en no bee honey.

Vegan worstenbroodje van Michèle
Michèle De Dycker bracht het worstenbroodje onder de vegan aandacht in de facebookgroep "Wat vegans (w)eten". De klassieke versie vulde Michèle aan met mosterd en sesamzaadjes.

Van pompoenpit tot zoutje
Geen chips in huis? Gelukkig is er nog een pompoen.

Pesto van erwten met tofuslagroom
Er zijn ontelbaar veel variaties op pesto. Deze pesto van erwten kan je als amuse bouche in een aperitiefglaasje of hapjeslepel serveren. Of je kan de erwtenpesto in een bord in het midden van de tafel zetten om lekker gezellig samen te dippen. Lekker met ciabatta, bruscetta of broodstengels.

Tofu dip
Tofu kan je niet alleen marineren en verwerken als vleesvervanger in een hoofdgerecht. Met ongebakken vaste tofu kan je ook kaas maken of een dip. Er zijn ontelbaar veel variaties op de tofu dip mogelijk.

Sarma en dolma
Turkse sarma of Griekse dolma dankt zijn typische zure smaak aan de speciale smaak van de wijnbladeren. Heb je een druivelaar thuis, gooi de bladeren na het snoeien niet weg, want de lekkerste sarma is verse sarma met bladeren uit de tuin.

Citruslimonade
Limonade zelf maken is gezond, lekker, fris, gemakkelijk en in 5 minuten klaar. Je kan de limonade met citroen, limoen, pompelmoes of appelsien maken.