vegan=actie

Andere die welt, sie braucht es
Je hoeft geen grootse dingen te doen om de wereld te veranderen. Je hoeft alleen maar je eigen eetgewoonten aan te passen. Alsmaar méér mensen komen effectief in actie. Elke dag. Gewoon door wat zij op hun bord leggen!

Lees boeken die "om zeep" omdenken
Ontdek door welke andere auteurs ik geraakt word. Het zijn schrijvers die geloven dat we de puinhoop op aarde kunnen opruimen. Zij geloven in wat Berthold Gunster "omdenken" noemt, "manieren van denken. om problemen tot mogelijkheden te transformeren" (e.g. de ecoduikers). Zij dragen elk op andere terreinen en voor diverse doelgroepen concrete, vaak simpele oplossingen voor de ecologische problemen aan. Deze boeken vormen het hoekje van de hoop -weg van de puinhoop- in mijn boekenkast.

Vertel over het vegan antivirus
Corona creëert hét momentum naar een cruelty free -vegan en zero waste- samenleving. Mensen staan nu open voor een alternatieve levensstijl. Vegans, doe nu mee in deze race against time. Want eens de coronacrisis voorbij is, zal de sense of urgency om andere gewoonten aan te kweken, weer verdwenen zijn. Samen grijpen we deze kans! Hoe?

De jeugd staat op straat! They care! Dat geeft hoop! De jongeren zetten met hun protest de klimaatpolitiek op de agenda. Er beweegt iets. Zij vragen verandering. Zij vragen dat de politiek de verandering initieert. No shame, no blame, together we change the game! Ik ga niet de straat op. Niet enkel omdat ik introvert ben en drukte van welke aard ook noodgedwongen mijd. Noem me eigenzinnig, eigengereid, doener of einzelgänger. Noem me voor mijn part controlefreak. Ja, doelbewust kies ik een...
Plantaardig eten heeft impact
Hoeveel koolstofdioxide (CO2) komt er vrij bij de productie van 1 kilogram vlees? Animal Charity Evaluators toont in hun onderzoeksrapport Carbon and Water Footprints of Diet Choices aan wat de effecten zijn van onze eetgewoonten op het milieu.

Geef complimentjes
Heb je lekker vegan gegeten? Laat een complimentenkaart achter voor de kok en breng de klanten na jou op het idee om eens een vegan gerecht te kiezen.

Sensibiliseer
Heb je een goed idee om het leven van de dieren in Vlaanderen te vergemakkelijken? Stuur dan een mail naar het kabinet van de minister van dierenwelzijn via kabinet.weyts@vlaanderen.be.

Doneer je organen niet
In mijn leven droom ik van een wereld zonder lijden. Mijn droom verandert niet wanneer ik dood ga.

Koop wenskaarten of een boek
Alle opbrengsten van ca1000 gaan naar organisaties die zich met lijf en leden inzetten voor de dieren.