start2act

Stop infighting! Alle soorten activisten zijn nodig!
Verschillende mensen hebben verschillende leerstijlen. En daarom is elke vorm van activisme is nodig. De zachte aanpak en de animal-cruelty-in-your-face aanpak. Het hangt af van het publiek welke aanpak resultaat boekt.

Hoe ik vegetariër werd
Sommige mensen eten geen vlees om gezondheidsredenen. Anderen denken aan hun figuur en volgen een vegetarisch dieet. Nog anderen worden geleid door religieuze regels. Tegenwoordig weten we zeker dat vleesproductie de aarde uitput en dat hongersnood opgelost wordt door de veeteelt te vervangen door een plantaardig voedingspatroon. Dat de vleesindustrie een wrede wereld verborgen houdt, stuit meer en meer mensen tegen de borst. Ik zelf was 8 en kon mijn vrienden niet opeten.

Vegan moet je durven!
Als ik de vegan scene van vandaag wel beschouw, heeft de vegan die vandaag ter goeder trouw en om welke reden dan ook geen vlees eet, het al bij al veel moeilijker dan de vreemde snuiter die ik in mijn jonge jaren was (of nog steeds ben).

Andere die welt, sie braucht es
Je hoeft geen grootse dingen te doen om de wereld te veranderen. Je hoeft alleen maar je eigen eetgewoonten aan te passen. Alsmaar méér mensen komen effectief in actie. Elke dag. Gewoon door wat zij op hun bord leggen!

Lees boeken die "om zeep" omdenken
Ontdek door welke andere auteurs ik geraakt word. Het zijn schrijvers die geloven dat we de puinhoop op aarde kunnen opruimen. Zij geloven in wat Berthold Gunster "omdenken" noemt, "manieren van denken. om problemen tot mogelijkheden te transformeren" (e.g. de ecoduikers). Zij dragen elk op andere terreinen en voor diverse doelgroepen concrete, vaak simpele oplossingen voor de ecologische problemen aan. Deze boeken vormen het hoekje van de hoop -weg van de puinhoop- in mijn boekenkast.

Do you blame the vegan too?
You cannot blame the mirror that you are not beautiful or young. You cannot blame the mirror that you are not living up to your values. Own your image in the mirror and live according to your values. Don’t put the blame on vegans.

Vertel over het vegan antivirus
Corona creëert hét momentum naar een cruelty free -vegan en zero waste- samenleving. Mensen staan nu open voor een alternatieve levensstijl. Vegans, doe nu mee in deze race against time. Want eens de coronacrisis voorbij is, zal de sense of urgency om andere gewoonten aan te kweken, weer verdwenen zijn. Samen grijpen we deze kans! Hoe?

De jeugd staat op straat! They care! Dat geeft hoop! De jongeren zetten met hun protest de klimaatpolitiek op de agenda. Er beweegt iets. Zij vragen verandering. Zij vragen dat de politiek de verandering initieert. No shame, no blame, together we change the game! Ik ga niet de straat op. Niet enkel omdat ik introvert ben en drukte van welke aard ook noodgedwongen mijd. Noem me eigenzinnig, eigengereid, doener of einzelgänger. Noem me voor mijn part controlefreak. Ja, doelbewust kies ik een...
Plantaardig eten heeft impact
Hoeveel koolstofdioxide (CO2) komt er vrij bij de productie van 1 kilogram vlees? Animal Charity Evaluators toont in hun onderzoeksrapport Carbon and Water Footprints of Diet Choices aan wat de effecten zijn van onze eetgewoonten op het milieu.

Geef complimentjes
Heb je lekker vegan gegeten? Laat een complimentenkaart achter voor de kok en breng de klanten na jou op het idee om eens een vegan gerecht te kiezen.

Meer weergeven