Vegan broodmaaltijden

Broodmaaltijden kunnen een uitdaging vormen voor (beginnende) vegans.

Hoe vervang je klassiek broodbeleg? Er zijn verschillende producten in de supermarkt zoals groentespreads, vegan "kaas" en zelfs "fijne vleeswaren".  

 

Zelf broodbeleg maken, kan ook. Het is goedkoop, gezond, snel klaar en je blijft niet achter met een hoop plastieken doosjes. Als je niet houdt van spreads en hummus in de winkel, dan maak je die in 5 minuten zelf klaar. Je kiest dan zelf de substantie. 


pistolets


En waarom geen broodje bakken waar je "beleg" in zit. Notenbrood, bananenbrood, appelbrood, scones met courgette en abrikoosjes, een pompoenbroodje, olijvenpistolets, bruscetta of focacciaEn mag het ook eens een keertje lekker zondig zijn? Rozijnenbroodjes, bananenrotsjes of appelflappenWie heeft er nu nog beleg nodig?


In de supermarkt vindt je allerlei merken plantaardige boter om te smeren. Het merk alpro heeft ook een plantaardige boter om mee te bakken in haar assortiment. Een rijpe advocado is een prima vervanger voor smeuïge boter tussen een broodje. Kokosolie wordt ook kokosboter genoemd. Het stolt in de koelkast. Er bestaat ook een neutrale variant, ideaal om mee te bakken.Zelfs quiche, soep, maaltijdsalades met noten of groentenpotjes kosten ook niet zo veel tijd.