koken met Cookidoo

De cookidoo is een receptenplatform met méér dan 50.000 recepten uit de wereldkeuken. 

Met de Cook-Key verbind je het cookidoo receptenplatform met het keukentoestel thermomix. Maar je kan de cookidoo recepten ook zonder het thermomix toestel bereiden. De recepten op deze website zijn allemaal "vertaald" voor gewone keukentoestellen. In deze blog vertel ik graag waarom ik zo enthousiast ben over mijn thermomix en het cookidoo receptenplatform.

De cookidoo is een receptenplatform met duizenden recepten uit de wereldkeuken. Cookidoo recepten kan je met of zonder de thermomix bereiden. Met de Cook-Key verbind je cookidoo met de TM5. De Cook-Key is in de TM6 zelfs helemaal geïntegreerd. Dus de receptensleutel heb je met de TM6 zelfs helemaal niet nodig.

Over cookidoo ben ik laaiend enthousiast. Bij het koken en zeker wanneer ik aan tafel ga. En zeggen dat ik niet eens graag kook. Ik ben eigenlijk pas bewust gezond gaan koken toen ik de cookidoo ontdekte. Het recepten platform maakt koken een fluitje van een cent. Ook inkopen doen is nu geen klus meer. De wekelijkse groentekraam en af en toe naar de winkel voor de zaken die lang houden. That's it. Je kan recepten op het boodschappenlijstje zetten en dan staan alle ingrediënten onder elkaar. Daarin kan je schrappen of toevoegen. En zo vergeet je nooit iets mee te brengen waardoor je dan ofwel weer terug naar de winkel moet (wat ik niet doe), ofwel het hele recept maar opzij schuift (wat ik dus wel doe). Het resultaat op mijn bord.... pffff.... . En nu heeft de cookidoo me uit mijn routine getoverd. 

 


Cookidoo uitproberen?

Je kan een maand lang een gratis account nemen op www.cookidoo.be. Dan heb je toegang tot alle cookidoo recepten. De recepten zijn samengesteld voor de thermomix maar je kan ze evengoed zonder het TM5 keukentoestel bereiden. Ik ben zelf helemaal niet goed in koken. Toch durf ik mijn bordjes uit de cookidoo op foto tonen (ook al zien ze er niet wow! uit, maar dat ligt aan mij en niet aan cookidoo). Dat ik ooit graag zou koken, kon ik me voordien in de verste verte niet indenken. De foto's van mijn bordjes zijn niet altijd voer voor publicatie . Maar de smaken van de cookidoo zijn wel voer voor lekkerbekken. 

En ik durf nu zelfs vegan voorzetten aan mijn bezoek. Voordat ik de cookidoo ontdekte haalde ik een pizza af voor bezoek... met de meeste veggie kookboeken overhaal je geen enkele vleeseter om zelf vegan te proberen... Vaak integendeel. En dat resultaat willen we niet hé... .

Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  johny De Metsenaere (maandag, 11 april 2022 15:10)

  Geachte.
  Kan geen recepten vinden
  Groeten,
  johny