Sensibiliseer

Contactgegevens weides

Maak gerust gebruik van mijn schrijven om je eigen voorstel in te dienen!

Beste
Vannacht staat er weer veel feestvreugde op het programma.
Zoals elk jaar neem ik er niet aan deel.
Ik blijf bij mijn dieren thuis, want vuurwerk is in mijn omgeving, zoals op vele plaatsen, (nog) niet verboden. Ik begrijp dat jullie kabinet hier niet direct iets kan aan doen.
Voor de dieren en voor al de mensen voor wie vannacht het kalmeren van (hun) bange dieren op het programma staat, ben ik zo vrij om jullie vandaag, op oudjaar, een ander voorstel te sturen:
In afwachting van het totaalverbod van overlast op nieuwjaar, kan het verplicht aanbrengen van contactgegevens van de eigenaar op de omheining van weidedieren soelaas brengen.
Zo kunnen vele nare en zelfs levensbedreigende situaties voor weidedieren voorkomen worden. Niet alleen op nieuwjaar, maar het hele jaar door.
Bedankt om dit idee als maatregel in overweging te nemen.
En ook voor alle maatregelen die jullie tot nu toe hebben genomen om het leven van de Belgische dieren te vergemakkelijken!
Alle goeds voor 2020!
Met vriendelijke groeten
Tania Menten

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Tess Van Deynse (dinsdag, 31 december 2019 19:05)

  Ik heb autisme en een normale begaafdheid. Heel mijn leven heb ik gevoelige oren, waardoor ik bang ben van knallen van vuurwerk en niemand begrijpt dat.

  Dus dat ik gemeen met de dieren, en daarom moet ik elk jaar genoodzaakt thuis blijven.

  Ik vind het goed dat jij aan dierenwelzijn, en de dieren wil kalmeren. Ik heb het ook nodig, waardoor ik elk jaar genoodzaakt voor de tv thuis moet blijven.

  Dus ik wil een verbod op vuurwerk en een alternatief voor iedereen aanbieden. Zowel voor de dieren als de gevoelige mensen.