Heb jij je gewei nog nodig?

hand geraapte geweien en groene pens

Ken je iemand die herten verzorgt? Vraag dan een stukje gewei zodra de herten hun gewei afwerpen. Kauwplezier, dierlijke voedingsstoffen en toch moet er geen dier het leven voor laten. Zelf koop ik stukjes hertengewei bij zooplus, die zouden met de hand verzameld worden nadat de herten ze afgegooid hebben. Moet wel, want ik zie niet in hoe iemand in zo'n gewei zou klimmen om er een stukje voor Camille af te zagen...

Alle gekheid, kiezen voor huisdieren is niet meteen een ecologische beslissing. Daar ben ik me van bewust. Poepzakjes alleen al... .

Honden kunnen tegenwoordig wel perfect gezond vegan eten. Naast alle speciale vegan voeding, zorgt een appel of een wortel voor knabbelplezier tussendoor! En een bonus is dat onze viervoeters minder zijn gaan lijken op een tochthond of een rolmops. Een kong in plaats van een kom doet dezelfde wonderen.

 

Om helemaal in de gratie van mijn viervoeters te zijn, pimp ik de hondenbrokken met de restjes van de poezen, of een tomaatje of tuinboontjes. Geen stinkende vuilbakken, geen lege blikjes van natvoer.

 

En looktabletten als toetje. Tegen de teken. 

En als het dan toch moet, dan kies ik voor groene pens, de nog volle ingewanden van de koeien.

Podenco Anda eet al twee jaar plantaardig.

Hoe haar dat vergaat, lees je op Veganda.

Deze unieke website brengt alle informatie over honden die vegan eten overzichtelijk samen.

Naast het verhaal van verschillende vegan honden, lees je over gezondheid, voedingswaarden en vegan merken.


Reactie schrijven

Commentaren: 0