Vogels eten het hele jaar

De vogels in de tuin krijgen het hele jaar door eten. In de vroege lente hebben zij energie nodig voor het bouwen van hun nest, daarna om de jongen groot te brengen en in de herfst en de winter om hun lijfjes warm te houden. De zonnebloempitten, de zaden en de kokosnoten gevuld met vet vliegen er door. In de lente worden de noten geplukt door de vogeltjes om als nestmateriaal te gebruiken. Ja, zero waste is geen uitvinding van de mens hoor! In de winter verzamel ik de lege noten voor mijn vriendin van natuurpunt. Zij vult de lege schalen opnieuw met vet. Vogelvoer koop ik in grote hoeveelheden bij tuinadvies of bij zooplus. Ik log in via trooper en zo krijgt een goed doel een commissie zonder dat het mij iets extra kost. Ik kies forrest and friends omdat zij dieren uit de vleesindustrie een tweede leven geven.

Het vogelbad wordt zelfs bij koude temperaturen dagelijks gebruikt. Goed dat we in de zomer een extra regenton installeerden, het vogelbad is snel schoongemaakt en opnieuw gevuld. Super om te kijken naar de badende en snoepende meesjes, groenlingen, musjes en een roodborstje.


Reactie schrijven

Commentaren: 0