Natuurlijk baden en verzorgen

Een ontspannend bad is een natuurlijk bad.

Als je voor vaste zepen kiest, dan heb je geen afval.

Er zijn ontelbaar veel plantaardige zepen die niet op dieren getest zijn.

Scrubben kan je direct met ruwe maanzaadzeep. Of steek je zachte zeep in een sissal zeepzakje.

Zelf ben ik verliefd op mijn loofah spons in hartjesvorm. 

En mijn mega marseillezeep ligt ook op een loofah zeepkussen. Zo vermijd je vieze zeepresten op je badkamermeubel en in je douche. Ik durf me wel eens decadent verwennen met heerlijke moringa of andere pure olie voor mijn huid en mijn droge haar. 

 

Eens per maand was ik mijn haar met pure arganolie, ik laat het aan de lucht drogen. Mijn haar is dan heel vet. Zo ga ik slapen. De dag nadien was ik mijn haar enkel met klaar water. Daarna stijl ik het. En de rest van de maand blijft mijn kroeshaar weg. 

 

Voor de afwerking gebruik ik deodorant uit een kurken tube of een glazen potje.

 

De babybilletjeszalf van Lulu en Boo is zacht voor mijn handen en mijn gezicht, mijn benen en mijn voeten, en alle andere delen van mijn lijf. Eén potje volstaat. Af en toe wissel ik af met kaasjeskruid, ook in een glazen potje van Lulu en Boo. 

 

De laatste tijd maak ik het helemaal eenvoudig. Ik koop natuurlijke olie in grote hoeveelheden bij berivita. Dat is betaalbaar en de metalen flessen zijn herbruikbaar. De olie is zowel, zeep, shampoo, conditioner, lippenbalsem, gezichts- en lichaamsmelk. Mijn badkamer is nog nooit zo zen geweest.

Reactie schrijven

Commentaren: 0