No more bad hair days

Voor mijn haar gebruik ik solide shampoo of poeder. Poeder is gemakkelijk als je gaat kamperen. Mijn conditioner is ook solide. Haren wassen enkel met water, dat is ook verbazend gezond voor kroeshaar zoals het mijne.

 

Toen ik mijn haren nog liet kleuren, waste ik mijn haar voorts nog één keer per maand met pure arganolie. Bij Berivita kan je grote metalen bussen kopen die je opnieuw kan gebruiken. De olie is dan véél goedkoper dan wanneer je kleine wegwerpflesjes koopt. Na het wassen met pure olie liet ik mijn haar zonder het te wassen aan de lucht drogen. En zo ging ik slapen. Een vette bedoening, dat wel. De dag nadien waste ik mijn haar enkel met klaar water. Daarna droogde ik het. En de rest van de maand bleef de kroes weg.

 

Na de eerste lockdown liet ik mijn lange haar kort knippen. Alle resten verf waren er in één knipbeurt uit en nu heb ik een grijs kort kopje. Knip maar punk, zei ik tegen de kapster, een pixiekapsel. Mijn haren zijn veel gezonder nu dan toen ze gekleurd werden en dat kroeshaar heb ik sindsdien niet meer terug gezien.

 

Natuurlijke olie koop ik nog steeds. Voor mijn lichaam, gezicht en handen. Nu ik me niet meer moet bekommeren om kroeshaar, let ik er nog meer op dan voordien dat de olie niet van het andere eind van de wereld komt of gemaakt wordt van kwetsbare gewassen.  

 

Had zeker gedacht dat de looks er op zouden achteruit gaan met groene producten of helemaal zonder producten. Niet dus! Zelfs de verf heb ik geen enkel moment gemist. Al droom ik af en toe nog wel eens van een koperen kopje ;). Neen, neen, koperen kopjes vind ik nog steeds mooi, maar dat weegt in de verste verte niet op tegen het gevoel dat ik heb wanneer ik terug denk aan die vreselijke uitgroei van weleer. Daar ga ik nooit meer naar terug! No, no, no! No more bad hair days for me!  

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

Reactie schrijven

Commentaren: 0