Change the game!

De jeugd staat op straat! They care! Dat geeft hoop!

De jongeren zetten met hun protest de klimaatpolitiek op de agenda. Er beweegt iets.

Zij vragen verandering. Zij vragen dat de politiek de verandering initieert. 

 

 

 

No shame, no blame, together we change the game!

 

Ik ga niet de straat op. Niet enkel omdat ik introvert ben en drukte van welke aard ook noodgedwongen mijd. Noem me eigenzinnig, eigengereid, doener of einzelgänger. Noem me voor mijn part controlefreak. Ja, doelbewust kies ik een andere methode. Want ik wil inderdaad zelf doen. Ik wil zelf impact hebben, en niet een beetje. Ik wil doen en laten zien, beïnvloeden, tonen dat het onvermijdelijke niet noodzakelijk negatief hoeft te zijn.

Minderen is meerderen, krimpen is groeien, vertragen is efficiënt, of of brengt en en. Dat is mijn motto. Een heerlijke paradox. Door te minderen in kwantiteit meerdert de kwali-tijd. Door materieel te krimpen, vergroot de ruimte zowel rondom je als in je hoofd. Door te vertragen, kom je sneller tot de zaken die er toe doen. Door te kiezen kom je tot de essentie.

Wanneer één persoon dat allemaal doet, plukt die ene persoon de vruchten van deze levensstijl.

Wanneer 70.000 mensen hetzelfde doen, verandert deze levensstijl het leven, de aarde. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0