Koolstoemp met vegan "spekskes" en mosterd

Recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.
potato stew with kale
stoemp van boerenkool met mosterd en vegan "worst

Ingrediënten

 

      ·       400 g fijn gehakte groene kool

·       100 g fijn gehakte uien

·       130 g vegan “spekskes”

·       25 g koolzaadolie

·       1 theelepel zout

·       snuifje peper

·       1 theelepel groentebouillonpoeder

·       500 g water

·       650 g aardappelenblokjes

·       1 theelepel mosterd

 

 


Bereiding

 

Sauteer ui en vegan “spekskes” 3 minuten in olie

 

Voeg 300 g kool, zout, peper, groentebouillon en water toe en laat 6 minuten sudderen

 

Voeg de rest van de kool toe en laat 2 minuten verder sudderen 

 

Voeg aardappel toe en laat 20 minuten koken 

 

Roer mosterd onder de stoemp alvorens te serveren 


Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0