Recept van Cookidoo, vereenvoudigd en verplantaardigd door ca1000

Ingrediënten
· eetlepel gemalen kardemom
· 1 kaneelstokje
· theelepel gemalen fenegriek
· 12 kruidnagels
· theelepel zwarte peperbolletjes
· 20 g gepelde en fijn gehakte gember
· 1 fijn gehakte ui
· 4 fijn gehakte lookteentjes
· 1 stengel citroengras, fijn gehakt
· 2 rode pepers, van zaadjes ontdaan en fijn gehakt
· 50 g olijfolie
· 1 theelepel gemalen kurkuma
· 20 gedroogde en gemalen curryblaadjes
· blik gehakte tomaten
· 650 g vegan “chicken”stukjes
· 450 g kokosmelk
· 2 theelepels fijn zeezout
· 2 eetlepels azijn
· theelepel gemalen korianderzaad
· theelepel gemalen komijn
Bereiding
Rooster kardemom, kaneel, fenegriek, kruidnagel en zwarte peper 2 minuten
Maal het kruidenmengsel na afkoelen tot stof
Voeg gember, ui, look, limoengras, pepers, kurkuma, curryblaadjes, koriander en komijn toe en sauteer het mengsel 3 minuten in olie
Voeg tomaten, vegan stukjes, kokosmelk, zout en azijn toe en laat 1 uur inkoken
Serveer met gestoomde rijst
Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven