Curry uit Sri Lanka

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

Recept van Cookidoo, vereenvoudigd en verplantaardigd door ca1000

Risotto mushrooms
Curry uit Sri Lanka met rijst, salade en groene korianderbolletjes

Ingrediënten

 

·       eetlepel gemalen kardemom

·       1 kaneelstokje

 

 

·       theelepel gemalen fenegriek

·       12 kruidnagels

·       theelepel zwarte peperbolletjes

·       20 g gepelde en fijn gehakte gember

·       1 fijn gehakte ui

·       4 fijn gehakte lookteentjes

·       1 stengel citroengras, fijn gehakt

·       2 rode pepers, van zaadjes ontdaan en fijn gehakt

·       50 g olijfolie

·       1 theelepel gemalen kurkuma

·       20 gedroogde en gemalen curryblaadjes

·       blik gehakte tomaten

·       650 g vegan “chicken”stukjes

·       450 g kokosmelk

·       2 theelepels fijn zeezout

·       2 eetlepels azijn

·       theelepel gemalen korianderzaad

·       theelepel gemalen komijn

 

 


Bereiding

 

Rooster kardemom, kaneel, fenegriek, kruidnagel en zwarte peper 2 minuten

 

Maal het kruidenmengsel na afkoelen tot stof

 

Voeg gember, ui, look, limoengras, pepers, kurkuma, curryblaadjes, koriander en komijn toe en sauteer het mengsel 3 minuten in olie

 

Voeg tomaten, vegan stukjes, kokosmelk, zout en azijn toe en laat 1 uur inkoken

 

Serveer met gestoomde rijst  


Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0