
Ingrediënten
· eetlepel gemalen kardemom
· 1 kaneelstokje
· theelepel gemalen fenegriek
· 12 kruidnagels
· theelepel zwarte peperbolletjes
· 20 g gepelde en fijn gehakte gember
· 1 fijn gehakte ui
· 4 fijn gehakte lookteentjes
· 1 stengel citroengras, fijn gehakt
· 2 rode pepers, van zaadjes ontdaan en fijn gehakt
· 50 g olijfolie
· 1 theelepel gemalen kurkuma
· 20 gedroogde en gemalen curryblaadjes
· blik gehakte tomaten
· 650 g vegan “chicken”stukjes
· 450 g kokosmelk
· 2 theelepels fijn zeezout
· 2 eetlepels azijn
· theelepel gemalen korianderzaad
· theelepel gemalen komijn
Bereiding
Rooster kardemom, kaneel, fenegriek, kruidnagel en zwarte peper 2 minuten
Maal het kruidenmengsel na afkoelen tot stof
Voeg gember, ui, look, limoengras, pepers, kurkuma, curryblaadjes, koriander en komijn toe en sauteer het mengsel 3 minuten in olie
Voeg tomaten, vegan stukjes, kokosmelk, zout en azijn toe en laat 1 uur inkoken
Serveer met gestoomde rijst
Ingrediënten
· 1 teentje knoflook
· 100 g uien
· 1 theelepel zout
· 30 g olie
· 50 - 100 g Thaise rode currypasta
· 200 g kokosmelk
· 200 g water
· 400 g geschilde bloemige aardappelen, in stukken
· 100 g wortelen, in stukken
· 400 g "vegan chicken" bv. van De Vegetarische Slager of quornblokjes
· 150 g diepvriesdoperwten
· 3 blaadjes kaffirlimoen (optioneel)
· 20 g vers limoensap (optioneel)
· 5 blaadjes (Thaise) basilicum (optioneel)
· 1 rode chilipeper in plakjes gesneden (optioneel)

Bereiding
Hak knoflook, uien in de blender
Sauteer 3 minuten in olie, zout, kaffirlimoenblaadjes en Thaise currypasta
Voeg kokosmelk, water, aardappels en wortelen toe en kook 12 minuten
Voeg quornblokjes en diepvriesdoperwten toe en kook 8 minuten
Voeg kort voor het serveren 20 g limoensap, basilicum en/of chilipepertjes toe
Ingrediënten
· 1 fijn gehakt teentje knoflook
· 100 g fijn gehakte ui
· 1 theelepel zout
· 30 g olijfolie
· 75 g Thaise rode currypasta
· 200 g kokosmelk
· 200 g water
· 400 g bloemige aardappelen, in blokjes
· 100 g wortelen, in blokjes
· 600 g vegan “chicken” (vb. van de Vegetarische Slager)
· 150 g diepvriesdoperwten
· 20 g limoensap (optioneel)
· Handvol (Thaise ) basilicum (optioneel)
· 1 versnipperde verse rode chilipeper (optioneel)

Bereiding
Sauteer teentje look, ui, zout en currypasta 3 minuten in olie
Voeg kokosmelk, water, aardappelen en wortelen toe en laat 12 minuten koken
Voeg vegan “chicken” en diepvriesdoperwten toe en laat nog 8 minuten pruttelen
Voeg voor het serveren 20 g limoensap, basilicum en chilipeper toe
Serveer met rijst
Koolcurry met jackfruit

Ingrediënten
· 1 gesnipperde ui
· 1 gepureerde appel
· 250 g gehakte groene kool
· 1 theelepel zeezout
· snuifje peper
· flinke eetlepel currypoeder
· 1 bokaal gehakte tomaten
· handvol amandelen
· bokaal jackfruit
· 30 g plantaardige boter
Bereiding
Laat alle ingrediënten inkoken totdat het jackfruit uit elkaar valt en de kool gaar is (ongeveer 15 minuten)
Serveer met quinoa, rijst of wraps
Reactie schrijven