Gewei, met de hand geraapt

In het bos woont een hert met zijn gezin en zijn mensen. Hij staat op het punt om zijn gewei te verliezen. Eens vragen aan zijn baasje of hij het gewei kan missen. Kauwplezier, dierlijke voedingsstoffen en toch moet er geen dier het leven voor laten. Normaal koop ik stukjes hertengewei bij zooplus, die zouden met de hand verzameld worden nadat de herten ze afgegooid hebben. Moet wel, want ik zie niet in hoe iemand in zo'n gewei zou klimmen om er een stukje voor Camille af te zagen... .

 

Alle gekheid, kiezen voor huisdieren is niet meteen een ecologische beslissing. Daar ben ik me van bewust. Poepzakjes alleen al... .

Honden kunnen tegenwoordig wel perfect gezond vegan eten. Naast alle speciale vegan voeding, zorgt een appel of een wortel voor knabbelplezier tussendoor! En een bonus is dat onze viervoeters minder zijn gaan lijken op een tochthond of een rolmops. Een kong in plaats van een kom doet dezelfde wonderen.

 

Om helemaal in de gratie van mijn viervoeters te zijn, pimp ik de hondenbrokken met de restjes van de poezen, of een tomaatje of tuinboontjes. Geen stinkende vuilbakken, geen lege blikjes van natvoer.

En looktabletten als toetje. Tegen de teken. 

Walibi's in de buidel, kuikens in het nest, hondjes aan de lijn

Inde weide van de hertjes wonen ook witte en grijze walibi's. Camille en Belienda vinden die jumpende beestjes te gek! Maar in deze periode moeten mijn hondjes aan de lijn. Ik wil niet dat de vogeltjes hun nest met jongen verlaten omwille van onze enthousiaste -lees onstuimige- viervoeters. Ook de hertjes verlaten hun jongen wanneer een mens of een dier in de buurt is geweest. En wanneer moeder walibi verschrikt wegjumpt, vallen de kleintjes wel eens uit haar buidel. Dat is natuurlijk nefast. Neen, in de lente moeten de hondjes zonder pardon aan de lijn.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0