Recept op basis van cookidoo
Ingrediënten
· bladerdeeg
· 150 g fijn gehakte ui
· 300 g aardappelen, geschild en fijn gehakt
· 200 g zoete aardappel, geschild en fijn gehakt
· 300 g fijn gehakte courgette
· 30 g olie
· 100 g plantaardige room
· 1 theelepel gemalen kurkuma
· 2 theelepels zout
· Snuifje vers gemalen zwarte peper
· 250 g fijn gehakte vaste tofu
· 2 eetlepels edelgistvlokken
· 1 theelepel johannesbroodpitmeel
· ½ bosje fijn gehakte peterselieblaadjes
Bereiding
Bekleed een ingevette taartvorm met bladerdeeg
Prik de deegbodem in met een vork, bedek met bakpapier en bakstenen en bak 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven
Stoom de groenten 15 minuten in olie en plantaardige room, op smaak gebracht met kurkuma, zout en peper toe
Meng tofu, gistvlokken, johannesbroodpitmeel met peterselie
Giet het mengsel over de voorgebakken deegbodem
Bak 40 minuten in de oven op 180 ° C
Laat de quiche licht afkoelen alvorens te serveren
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen? Word dan lid van onze facebookgroep. Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven