hoofd vol poppetjes hart vol gaten

ca 1000
hoofd vol poppetjes hart vol gaten
Naast de fysieke en mentale gevolgen van pijn en CVS beschrijft ca1000 de intensiteit en de meerwaarde ervan. Migraine, depressie, dysthymie , burn-out, psychiatrie en cognitieve gedragstherapie zijn inspiratie voor haar hoog sensitieve persoonlijkheid.
€19,99 Paperback
  • ISBN 9789402165876

Denk en voel mee met de poppetjes in mijn hoofd en ontdek onderweg de poppetjes in je eigen hoofd.  Aarzel vooral niet een reactie te laten.


Ca1000 rekent in hoofd vol poppetjes hart vol gaten af met de gaten die een hart figuurlijk kan oplopen. Een hart met letterlijk een gat er in gaf aan chronische vermoeidheid jarenlang vrij spel. De poppetjes in haar hoofd vatten de essentie in elke ervaring en situatie. Migraine en CVS/ME, maar ook alle andere facetten van fysieke en mentale pijn passeren de revue: machteloosheid, rouw, sociale vervreemding, omgaan met energieverlies en de onvermijdelijke gevolgen zoals depressie, dysthymie , burnout, en zelfdoding. Ook de medische zoektocht, de psychiatrie en cognitieve gedragstherapie worden belicht. Voorts toont ca1000 de kracht die pijn en verlies met zich meebrengt. Elk gedicht zoomt in op één enkel aspect. Ieder hart loopt onderweg gaten op. Ca1000 laat daarom de intonatie bij elke woordenreeks aan de lezer over. Zo kan elke lezer aan de poppetjes in zijn eigen hoofd een stem en een unieke betekenis geven. 

 

Elke migrainelijder zal de lichamelijke ervaringen en de auraverschijnselen ongetwijfeld herkennen, alsook de bizarre tricks van de hersenen en de mooie beelden die op het netvlies van de migrainelijder plakken.


"Met verbazing hebben wij jouw beklijvende dichtbundel Hoofd vol poppetjes hart vol gaten doorgenomen! [...] Wat een taalgebruik, wat een woordenkunst, Tania! Fantastisch!!! Van harte gefeliciteerd! Ongelooflijk knap geschreven en dan die speciale stijl! Je moet uitgeroepen worden tot de schrijver van het jaar! Van Ostaijen kon niet beter! Dat zijn echte poppetjes in jouw hoofd! [...] Jammer dat jouw gezondheid de rode draad in het geheel moet vormen. Je hebt al heel wat stappen moeten ondergaan in jouw jonge leven... . We kunnen een beetje vatten wat er in je omgaat met "een hart vol gaten". Dat je dit met letters kan verwoorden"

Met heel warme groeten van

 

Gilberte smeets

Reactie schrijven

Commentaren: 0