Gulash van aardappel en oesterzwam

Recept van cookidoo,  aangepast door ca1000

Oesterzwammen zijn perfecte vleesvervangers
met een hazelnootburger en gebakken oesterzwammen

 

Ingrediënten

 

  • fijn gehakte rode, gele en oranje paprika
  • plantaardige olie
  • 250 g fijngehakte uien

 

 

  • 3 fijn gehakte knoflooktenen
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel tijm
  • een flinke handvol gedroogde zwammen
  • zout en peper
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 500 g aardappel, geschild en in hapklare plakken gesneden
  • 400 g oesterzwammen, gescheurd en opgebakken in plantaardige bakboter
  • 1 laurierblaadje
  • 400 ml water
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel appelazijn

Bereiding

 

    1. Bak paprika's, uien, knoflook, tomatenpuree, kurkuma, gedroogde zwammen, paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, peper, zout en groentebouillon 10 minuten in olie 
    2. Voeg laurierblaadje, aardappelplakken, maïzena en water toe en laat half uurtje inkoken
    3. Voeg gebakken oesterzwammen en appelazijn toe en laat nog even pruttelen

Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0