Scones van veenbessen en krenten

Recept op basis van cookidoo

scones met rozijnen en veenbessen
scones met veenbessen en krenten

Ingrediënten

·       350 g speltbloem

·       1 theelepel bakpoeder

·       snuifje zout

·       125 g plantaardige boter

·       60 g lichtbruine suiker

·       120 g plantaardige room

·       60 g water

·       125 g gedroogde veenbessen

·       55 g krenten

 


Bereiding

 

Meng bloem, plantaardige boter, bakpoeder, suiker en zout

 

Meng met plantaardige room en water

 

Voeg de veenbessen en de krenten toe en meng voorzichtig

 

Vorm een cirkel van 2 cm op een bebloemd oppervlak

 

Vorm deegcirkeltjes en leg ze in een bebloemde ovenschotel

 

Bestrijk de scones met plantaardige room/water

 

Bak de scones in een op 200°C voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn (ongeveer een kwartier)

 

Laat de scones afkoelen op een rooster alvorens te serveren 

Reactie schrijven

Commentaren: 0