Pastinaak cake

Recept op basis van cookidoo

Ingrediënten

·      80 g fijn gehakte hazelnoten

·      130 g grof gehakte geschilde pastinaak

·      90 g grof gehakte appels, ongeschild

·      80 g bruine suiker

·      120 g plantaardige boter

·      2 eetlepels chiazaad

·      6 eetlepels water

·      1 snuifje zout

·      100 g plantaardige melk

·      200 g bloem

·      1 theelepel bakpoeder

·      2 snuifjes kaneel

 


Bereiding

 

Meng water met chiazaad en laat een kwartier rusten

 

Meng pastinaak en appels

 

Meng suiker, plantaardige boter, chiamengsel en zout

 

Voeg plantaardige melk, bloem, bakpoeder, noten, kaneel en pastinaakmengsel toe en meng

 

Giet het deeg in een beboterde bakvorm

 

Bak 35 minuten in een op 180 ° C voorverwarmde oven

 

 

Laat de cake afkoelen op een rooster alvorens te serveren

Chiazaad is de perfecte eivervanger in zowel zoete als zoute gerechten

Reactie schrijven

Commentaren: 0