Pasta champignons

Recept van cookidoo, verplantaardigd door wat vegans (w)eten

Ingrediënten

·      40 g geroosterde pijnboompitten (potentieel) 

·       400 g champignonplakjes 

·       80 g olijfolie 

·       1 fijn geperst knoflookteentje 

·       Handvol gehakte peterselieblaadjes 

·       snuifje zout 

·       1 fijn gehakte ui 

·       100 g witte wijn 

·       snuifje gemalen zwarte peper 

·       3 flinke eetlepels edelgistvlokken   


Bereiding

 

Sauteer ui 3 minuten in olijfolie

 

Voeg de champignons, wijn en peper toe en laat 10 minuten sudderen

  

Maak een pesto van edelgistvlokken, olijfolie, knoflook, peterselie en zout en roer deze door de champignons

   

Bestrooi met eventueel met extra edelgistvlokken en pijnboompitten 

 

Wil je de plantaardige recepten en tips van vele andere vegan mensen volgen? Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn

Wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0