Zero waste is fun!

"Out of the wreckage"

Ik lees Out of the Wreckage van George Monbiot en besef dat de aarde er nu officieel terminaal aan toe is. Of is er misschien toch een kans -zoals de titel van het boek doet geloven- dat we de toestand van de aarde kunnen herstellen, of op zijn minst stabiliseren?  

Het lijkt hopeloos, maar toch. Wat er over is, kan nog gered worden. Dat moet ik geloven. Dat wil ik geloven. Dat geloof ik. Uiteraard ben ik maar een mens, en inderdaad maar één mens. En grote verschillen kan ik op mijn eigen niet maken. 

Ik kan alleen maar doen wat ik goed doe en met deze hobby –schrijven- anderen proberen te raken. 

 

"To live the change I want"

Dat is de opzet van deze blogtekst.

Als je een minuutje de tijd neemt om in mijn winkelmandje te kijken, beste lezer, dan ben je vast en zeker overtuigd: om toffe leefstijl ideeën en producten te appreciëren, hoef je geen klimaatactivist te zijn.Genieten blijven we doen. Wat zeg ik? We genieten nog beter wanneer we ontdekken dat duurzame en cruelty free producten even goed of zelfs beter hun werk doen dan de producten die we kennen van de reclame en de industrie. En met de producten die ik beschrijf, heb je zelfs geen afvalbakje meer nodig in de badkamer.

Ecologische zepen om te wassen, te poetsen en mezelf te wassen? Misschien denk je "wat duur!". Dat is zo, ik geef enkele keren per jaar veel geld uit en dan niet meer. Want de producten die ik gebruik gaan veel langer mee dan de producten die ik vroeger in de doorsnee supermarkt kocht. Ik vind het wat raar dat mensen beweren dat ecologisch leven duur is. Want ik zelf spaar sinds enkele jaren bakken geld gewoon maar omdat ik ecologisch winkel. Moest je inspiratie nodig hebben, kijk maar eens wat er in mijn winkelmandje allemaal ligt.


tubes zijn zo passé

daar maak je de natuur

om zeep mee


ik ga winkelen en neem mee...

 

voor een frisse mond

een tandenborstel van bamboo

tandpasta op een stokje, in een tabletje of in een glazen poederpotje

lippenbalsem in een kartonnen tubetje of in een metalen doosje

 

voor en na mijn badje

scrub van maanzaadzeep 

zachte zeep in een sissal zeepzakje

 

schampoo en conditioner van zeep of poeder 

(haren wassen enkel met water, dat kan ook)

 

deodorant in een kurken tube of een glazen potje

babybilletjeszalf  is zacht voor mijn handen en mijn gezicht, mijn benen en mijn voeten, en alle andere delen van mijn lijf. Eén potje volstaat. Af en toe wissel ik af met kaasjeskruid, ook in een glazen potje van lulu en boo.

 

 

op het potje

cheeky wipes zijn zoveel zachter dan wegwerpdoekjes

nooit meer last van irritatie met katoenen maandverbandjesmini labiapads en inlegkruisjes 

en met een menstruatiecup verdwijnt die vervelende buikpijn

 Reactie schrijven

Commentaren: 0