salades

Salade met gegrilde aubergine en tahinidressing
Een zomerse lauwe salade van gebakken aubergine en bloemkoolcouscous, olijven, kikkererwtjes en kerstomaatjes en daarover een tahinidressing, ideaal om te delen gecombineerd met een stukje Turks brood.

Bloemkool "couscous" met noten, gedroogd fruit en zoete aardappel
Geen couscous in huis? Of zin in koolhydratenvrij? Fijn gehakte bloemkool heeft dezelfde beet dan "couscous". Te serveren als bijgerecht of als maaltijdsalade. De "couscous" is zowel warm als koud lekker.

Wortelsalade als broodbeleg
Waarom zou je salades voor op je brood kant en klaar in de winkel kopen? Hier vind je een basisrecept. Het is in 5 minuten klaar, je hebt geen afval en je kan het op zoveel manieren smaak geven. Zelf gemaakte slaatjes op je brood smaakt zoveel beter dan gekocht broodbeleg. Het is gezond, puur, zonder chemische bewaarmiddelen, vezelrijk en lekker. En heel wat goedkoper dan wat je in de winkel koopt in plastieken doosjes!

Zomersalsa
Verse radijsjes, kerstomaatjes en spinazie zomeren in je bord!

Bloemkool salade met mosterd en veenbessen
Bloemkool kan vervangen worden door witte kool

Salade gezond
Gezonde kleurrijke salade

Gooi de blaadjes van de rode bietjes niet weg! Ze brengen heel veel smaak aan je salade. Met een lekkere dressing erbij en wat nootjes heb je verder niet veel ingrediënten nodig.

Salade van bloemkool met paprika en gedroogde pruimpjes
Gedroogde pruimpjes in de salade combineert lekker met het frisse van de wijnazijn. In geen tijd een lekkere en simpele salade op tafel!

Bloemkoolcouscous met paprika en dadels
Van bloemkool maak je een plantaardige couscous. In dit recept vind je verder nog pijpajuin, paprika, ui en dadels. De wijnazijn geeft de couscous een frisse smaak.

Bietenblad met paprikavinaigrette
Een gewone sla tover je snel om in een lekkere salade. Deze paprikavinaigrette is geschikt voor elke salade, als maaltijdsalade of als bijgerecht.

Meer weergeven