Gerecht van ca1000, op basis van cookidoo
![](https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=295x10000:format=jpg/path/s0a8a172836658edf/image/i3a262f13041a0625/version/1576780772/image.jpg)
Ingrediënten
· 8 aardappelen
· 150 g grof gehakt seitan
· 1 teentje knoflook
· 120 g uien
· 10 g verse peterselieblaadjes
· 10 g verse gemberwortel
· 150 g courgette
· 50 g olijfolie
· 100 g gehakte tomaten uit bokaal
· 50 g witte wijn
· 25 g sojasaus
· 1 theelepel fijn zeezout
· snuifje vers gemalen zwarte peper
· 70 g spinazieblaadjes
· 20 g pijnboompitten
Bereiding
Bak de aardappelen tot ze gaar zijn (ongeveer 50 minuten) in een op 180° voorverwarmde oven
Hak look, uien, peterselie, gember, courgettes en sauteer 5 minuten in 30 g olie
Voeg seitan, tomaten, wijn, sojasaus, zout en peper toe en laat 10 minuten koken
Meng er spinazie en pijnboompitten onder
Verhoog de oventemperatuur tot 200 ° C.
Maak kommetjes van de aardappel en vul ze met het mengsel
Besprenkel de aardappelkommetjes met olie en bak ze 10 minuten op 200°
Serveer met vegan kaas boven op de aardappels (optioneel)
Reactie schrijven