Aardappel in de oven gevuld met seitan

Gerecht van ca1000, op basis van cookidoo

Ingrediënten

·       8 aardappelen

·       150 g grof gehakt seitan

·       1 teentje knoflook

 

·       120 g uien

 

 

 

 

 

·       10 g verse peterselieblaadjes

·       10 g verse gemberwortel

·       150 g courgette

·       50 g olijfolie

·       100 g gehakte tomaten uit bokaal

·       50 g witte wijn

·       25 g sojasaus

·       1 theelepel fijn zeezout

·       snuifje vers gemalen zwarte peper

·       70 g spinazieblaadjes

·       20 g pijnboompitten

 


Bereiding

 

Bak de aardappelen tot ze gaar zijn (ongeveer 50 minuten) in een op 180° voorverwarmde oven

 

Hak look, uien, peterselie, gember, courgettes en sauteer 5 minuten in 30 g olie

 

Voeg seitan, tomaten, wijn, sojasaus, zout en peper toe en laat 10 minuten koken

 

Meng er spinazie en pijnboompitten onder

 

Verhoog de oventemperatuur tot 200 ° C.

 

Maak kommetjes van de aardappel en vul ze met het mengsel

 

Besprenkel de aardappelkommetjes met olie en bak ze 10 minuten op 200°

 

 

Serveer met vegan kaas boven op de aardappels (optioneel)

Reactie schrijven

Commentaren: 0