Courgettetaart met krentjes en pijnboompitten

recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000

 Ingrediënten

·       150 g plantaardige boter, zacht, in stukjes

·       1 citroen, schil dun gepeld, sap uitgeperst (40 g)

·       170 g suiker

·       300 g courgette

·       9 eetlepels kikkererwtenmeel vermengd met 9 eetlepels water (als eiervervanger)

·       220 g bloem

·       1 theelepel bakpoeder

·       220 g krenten

·       70 g pijnboompitten 


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ° C. 

Vet de rand van een springvorm (Ø 28 cm) 

Verpulver citroenschil en 20 g suiker tot het poeder is

Hak de courgette en voeg toe

Voeg plantaardige boter en 150 g suiker toe en meng

Voeg de eiervervanger toe en meng 

Voeg bloem en bakpoeder toe en meng

Voeg het courgettemengsel, de rozijnen, 50 g pijnboompitten en 40 g citroensap toe en meng

Giet het deegmengsel in de voorbereide springvorm, bestrooi met de resterende pijnboompitten en bak gedurende 40 minuten (180 ° C) tot de taart goudbruin is

 

 

Laat de courgettetaart volledig afkoelen en serveer

Reactie schrijven

Commentaren: 0