recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000
![](https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=413x10000:format=jpg/path/s0a8a172836658edf/image/idebad93efd2bf58d/version/1572431904/image.jpg)
Ingrediënten
· 150 g plantaardige boter, zacht, in stukjes
· 1 citroen, schil dun gepeld, sap uitgeperst (40 g)
· 170 g suiker
· 300 g courgette
· 9 eetlepels kikkererwtenmeel vermengd met 9 eetlepels water (als eiervervanger)
· 220 g bloem
· 1 theelepel bakpoeder
· 220 g krenten
· 70 g pijnboompitten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ° C.
Vet de rand van een springvorm (Ø 28 cm)
Verpulver citroenschil en 20 g suiker tot het poeder is
Hak de courgette en voeg toe
Voeg plantaardige boter en 150 g suiker toe en meng
Voeg de eiervervanger toe en meng
Voeg bloem en bakpoeder toe en meng
Voeg het courgettemengsel, de rozijnen, 50 g pijnboompitten en 40 g citroensap toe en meng
Giet het deegmengsel in de voorbereide springvorm, bestrooi met de resterende pijnboompitten en bak gedurende 40 minuten (180 ° C) tot de taart goudbruin is
Laat de courgettetaart volledig afkoelen en serveer
Reactie schrijven