Gevulde courgette

recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000

Ingrediënten

·   2 teentjes knoflook

·   1 theelepel komijnpoeder

·   ½ theelepel chilivlokken

·   2 theelepels zout

·   4 uien

·   2 tomaten

·   400 g vegetarisch gehakt (tofu, tempeh of seitan)

·   30 g tomatenpuree

·   4 middelgrote courgettes

·   60 g olijfolie

·   ½ theelepel kurkumapoeder

·   400 gehakte verse tomaten 

·   100 g water

·   ½ theelepel peper


Bereiding

 

Hak 1 teentje knoflook, komijn, chili vlokken, theelepel zout, een ui en 2 tomaten

 

Voeg het vegetarische gehakt en tomatenpuree toe en meng

 

Halveer de courgette in de lengte, verwijder de binnenkant met een theelepel

 

Vul de courgettes met het gehaktmengsel en stoom ongeveer 30 minuten

 

 

Hak 3 uien, 1 teentje knoflook en het "vlees" van de courgettes

 

Voeg 40 g olie, kurkuma, gehakte tomaten, water, 1 theelepel zout, peper toe en laat 25 minuten koken

 

Pureer de saus en breng op smaak

 

De courgettes kan je vervangen door paprika's 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0