recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000
Ingrediënten
· 2 teentjes knoflook
· 1 theelepel komijnpoeder
· ½ theelepel chilivlokken
· 2 theelepels zout
· 4 uien
· 2 tomaten
· 400 g vegetarisch gehakt (tofu, tempeh of seitan)
· 30 g tomatenpuree
· 4 middelgrote courgettes
· 60 g olijfolie
· ½ theelepel kurkumapoeder
· 400 gehakte verse tomaten
· 100 g water
· ½ theelepel peper
Bereiding
Hak 1 teentje knoflook, komijn, chili vlokken, theelepel zout, een ui en 2 tomaten
Voeg het vegetarische gehakt en tomatenpuree toe en meng
Halveer de courgette in de lengte, verwijder de binnenkant met een theelepel
Vul de courgettes met het gehaktmengsel en stoom ongeveer 30 minuten
Hak 3 uien, 1 teentje knoflook en het "vlees" van de courgettes
Voeg 40 g olie, kurkuma, gehakte tomaten, water, 1 theelepel zout, peper toe en laat 25 minuten koken
Pureer de saus en breng op smaak
De courgettes kan je vervangen door paprika's
Reactie schrijven