Pompoenbroodje

wat vegans (w)eten recept op basis van cookidoo

pompoenbrood
pompoenbrood

Ingrediënten

·       250 g grof gehakte pompoen

·       250 g zelfrijzend meel

·       3 eetlepels meel

·       ¾ theelepel fijn zeezout

·       40 g pitten (bv. pompoen, zonnebloem)

·       2 eetlepels chiazaad

·       6 eetlepels water

·       20 g neutrale olie

·       eetlepel edelgistvlokken (optioneel)

·       1 eetlepel (verse) rozemarijnnaaldjes


Bereiding

 

Meng chiazaad en water en laat 15 minuten rusten

 

Meng pompoen, 250 g meel, pitten, chiamengsel, zout en olie en kneed het tot deeg

 

Rol met natte handen op een met meel bestrooid werkblad een bolletje van het deeg

 

Bestrooi het bolletje met rozemarijn en edelgist

 

Bak het brood op bakpapier in een op 190° voorverwarmde oven tot het hol klinkt wanneer je er onderaan op tikt (ongeveer 75 minuten)

  

Laat het brood op een rooster afkoelen 

 

Als je chiazaad vervangt door kikkererwtenmeel, heb je een vaster broodje.

als je chiazaad met water mengt, krijg je een eiwitachtige substantie

Reactie schrijven

Commentaren: 0