wat vegans (w)eten recept op basis van cookidoo

Ingrediënten
· 250 g grof gehakte pompoen
· 250 g zelfrijzend meel
· 3 eetlepels meel
· ¾ theelepel fijn zeezout
· 40 g pitten (bv. pompoen, zonnebloem)
· 2 eetlepels chiazaad
· 6 eetlepels water
· 20 g neutrale olie
· eetlepel edelgistvlokken (optioneel)
· 1 eetlepel (verse) rozemarijnnaaldjes
Bereiding
Meng chiazaad en water en laat 15 minuten rusten
Meng pompoen, 250 g meel, pitten, chiamengsel, zout en olie en kneed het tot deeg
Rol met natte handen op een met meel bestrooid werkblad een bolletje van het deeg
Bestrooi het bolletje met rozemarijn en edelgist
Bak het brood op bakpapier in een op 190° voorverwarmde oven tot het hol klinkt wanneer je er onderaan op tikt (ongeveer 75 minuten)
Laat het brood op een rooster afkoelen
Als je chiazaad vervangt door kikkererwtenmeel, heb je een vaster broodje.

Reactie schrijven