Recept op basis van cookidoo

Ingrediënten
· 280 g zelfrijzend bakmeel
· meel om te bestuiven
· 60 g krentjes
· 60 g cranberries
· 60 g ontpitte dadels
· 40 g lichtbruine suiker
· 1 theelepel gemalen muskaatnoot
· ¼ theelepel natriumbicarbonaat
· ¼ theelepel zout
· 100 g plantaardige boter
· 160 g kokosroom
Bereiding
Meng bloem, suiker, baksoda, zout en plantaardige boter
Voeg room en fruit toe en kneed
Leg het deeg op een grote bebloemde bakvorm
Bestuif het deeg met bloem en vorm voorzichtig een grote cirkel
Snijd de deegschijf in 8 punten en leg de punten uit elkaar
Bak de scones in een op 200 ° C voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn (ongeveer een kwartier)
Serveer de scones warm met plantaardige boter
baksoda fungeert als eivervanger
Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep. Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven