Introvert en leiding gevend


Om de 3 maanden schrijf ik een artikel in Rechtuit, het ledenmagazine van het Willemsfonds, de socio-culturele vereniging waar ik als coach inclusie werk.

Dit artikel verscheen in Rechtuit, editie maart 2021


Dag Ellen

 

Jij verlaat het Willemsfonds. Op 1 april begin je aan je nieuwe uitdaging. Hoe graag we het willen, het is géén grap. We zullen je missen!

 

Op de Nederlandse Managmentsite staat een artikel Waarom persoonlijkheid onderdeel moet zijn van diversiteit. Een andere kijk op inclusiviteit. En dan denk ik aan jou, Ellen! Dat alle personen een evenwaardige plek in het Willemsfonds hebben, danken we aan jouw leiderschap.

 

Voor corona beseften vele mensen niet hoe het is om je persoonlijkheid aan te passen en dus tegen je natuur in te leven. In het bijzonder de extraverte mensen worden in lockdowns met dit feit hard geconfronteerd. Ze missen interactie en sociale contacten. In “normale” tijden worden dan weer de mensen die nood hebben aan prikkelvermijding uitgedaagd door de samenleving. En toch, met jou aan het roer vormde onze eigenheid nooit een hindernis. Bij jou vonden we de specifieke steun. Jij begreep ons allemaal, jij daagde ons uit, je zag de potentiële waarde van elk nieuw idee. Jouw enthousiasme is onevenaarbaar. Door jouw aanpak te observeren, leerden we ontzettend veel. Zijn wie je bent en je niet anders voordoen, je persoonlijkheid niet aanpassen aan wat anderen verwachten, dat is de grootste les die we van jou leerden. Merci daarvoor!

 

11 jaar hebben we de inspirerende kracht van een ruimdenkende leider ervaren. We hopen op een gelijkwaardige opvolging aan het roer van het Willemsfonds. Zodat we wederom begeleiding op maat krijgen zoals we die steeds bij jou vonden, Ellen. Jij leerde ons wat diversiteit betekent in de ruimste zin van het woord. Je leerde ons dat inclusie van het individu het begrip diversiteit compleet maakt. Vrije meningsuiting en het maximaliseren van individuele vrijheid is een evidentie voor jou.

 

Je werkt binnenkort niet meer bij ons. Maar wees gerust. We zetten je werk verder: "Ongeacht afkomst, gender, ..." vullen we aan met "ongeacht persoonlijkheid". Onze leuze “ieder verhaal telt” wordt uitgebreid met “ieders verhaal telt”. Rest ons om jou je eigen verhaal te gunnen. Het ga je goed, Ellen. Bedankt voor alles!

 

Tania Menten

Coach inclusie

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0