Vegan balletjes met Luikse saus

Recept van Hans Vanelderen

Vegan balletjes in Luikse saus van Hans Vanelderen van watvegans(w)eten
Vegan balletjes in Luikse saus

Ingrediënten

·       plantaardige boter

·       3 uien, in ringen

·       2 fijn gehakte knoflookteentjes

·       handje fijn gehakte tijmblaadjes

·       2 kruidnagels

·       1 laurierblad

·       flesje blauwe Chimay (zonder de gistbodem)

·       flinke scheut azijn

·       2 flinke eetlepels appelsiroop

·       eetlepel mosterd

·       handvol rozijnen

·       ½ theelepel zout

·       snuifje vers gemalen zwarte peper

·       eetlepel meel opgelost in beetje water

 

 


Bereiding

 

Sauteer ui en look in plantaardige boter

 

Voeg tijm toe

 

Voeg azijn toe en laat 2 minuten inkoken

 

Voeg siroop, Chimay, kruidnagel, laurier, mosterd, rozijnen, zout, peper toe en laat inkoken

 

Voeg het meelmengsel toe en laat de saus indikken 

 

Voeg 10 minuten voor het serveren de vegan balletjes toe en laat in de saus sudderen


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000, Hans Vanelderen en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0