Recept van cookidoo, aangepast door ca1000

Ingrediënten
- 3 knoflooktenen
- 120 g gehakte ui
- 40 g olijfolie
- 1 eetlepel smoked paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 400 g firm tofu gemarineerd in mosselkruiden, olie, sojasaus en lima zeewiermengeling (of gerookte tofu), in blokjes
- gebakken vegan worst en/of vegan chicken stukjes (optioneel)
- 125 g rode paprika (in blokjes)
- 500 g gekookte rijst
- 70 g tomatenpuree
- 250 g kokend water (afhankelijk van voorkeur eventueel water toevoegen)
- enkel druppels tabasco (naar smaak)
- zout en peper
- 100 g ontdooide diepvrieserwtjes
Bereiding
Sauteer ui, knoflook, paprikapoeder en kurkuma 5 minuten in olijfolie
Voeg rijst, tomatenpuree, water, paprikablokjes, tabasco en peper en zout toe en laat een tiental minuten sudderen
Meng erwtjes en tofublokjes onder de paella en laat nog enkele minuten sudderen
Roer eventueel gebakken stukjes vegan chicken of vegan pikante worst door de paella
Garneer met takje peterselie
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven
Joke (zondag, 15 januari 2023 22:12)
Ik ontvang heel graag meer plantaardige recepten . Bij voorbaat dank