peas and beans

Pastinaaksoep met kikkererwten
Pastinaak is een veelzijdige groente, je kan er een puree van maken, of een ovenschotel, een cake en natuurlijk soep.

Salade met gegrilde aubergine en tahinidressing
Een zomerse lauwe salade van gebakken aubergine en bloemkoolcouscous, olijven, kikkererwtjes en kerstomaatjes en daarover een tahinidressing, ideaal om te delen gecombineerd met een stukje Turks brood.

Mayo(ngens toch!) van Tony Kavse
Na 4 mislukte pogingen, gaf ik de zelfgemaakte mayonaise op. Tot ik dit recept las van Tony Kavse. Mijn 5de poging heeft de Hellmans mayonaise op een lager schap gezet! Zooo lekker!

5 X kikkererwten

Saus op basis van hummus
De vloeibare variant van hummus kan je zelfs bij je frietjes eten.

Vier keer dal
Linzen en kikkererwten ontbreken niet in de vegan keuken. Heel lekker met Indisch kruiden. In een dal. Of je kan er een dip van maken en er flatbread bij serveren.

Chili met guacamole en pompoenpannenkoekjes
Ook vegans lusten chili, wel zonder vlees. Con tempeh, con seitan, con tofu. Als het maar gehakt is. En sin carne. Geserveerd met een pompoenpannenkoekje of een patatje in de oven of rijst, tomatensalsa, guacamole en zure room van noten kan je de vegan chili nauwelijks onderscheiden van het klassieke gerecht chili con carne.

Spread van linzen en zongedroogde tomaat