Chili sin Willy

Recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000

 

Ingrediënten

  • 30 g olijfolie
  • 150 g ui
  • 2 gehakte teentjes knoflook
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 250 g gehakte rode paprika
  • 1 gehakte verse rode chilipeper
  • 450 g gehakt (tempeh, tofu of seitan)
  • 300 g verse tomaten in stukken
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel rode chilisaus
  • 400 g uitgelekte kidneybonen
  • enkele takjes verse korianderblaadjes

Bereiding

 

Sauteer de ui en het teentje knoflook in olijfolie met komijn

 

Voeg paprika en chilipeper, gehakt, tomaten en zout toe, meng en laat 20 minuten stoven

 

Voeg chilisaus en kidneybonen toe en laat nog twee minuten verder stoven

 

 

Bestrooi met verse koriander en serveer met rijst of een patatje uit de oven, tomatensalsa, guacamole of zure room van noten

 

Serveer als voorafje een gazpacho van advocado's

Reactie schrijven

Commentaren: 0