Recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000
Ingrediënten
- 30 g olijfolie
- 150 g ui
- 2 gehakte teentjes knoflook
- ½ theelepel gemalen komijn
- 250 g gehakte rode paprika
- 1 gehakte verse rode chilipeper
- 450 g gehakt (tempeh, tofu of seitan)
- 300 g verse tomaten in stukken
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel rode chilisaus
- 400 g uitgelekte kidneybonen
- enkele takjes verse korianderblaadjes
Bereiding
Sauteer de ui en het teentje knoflook in olijfolie met komijn
Voeg paprika en chilipeper, gehakt, tomaten en zout toe, meng en laat 20 minuten stoven
Voeg chilisaus en kidneybonen toe en laat nog twee minuten verder stoven
Bestrooi met verse koriander en serveer met rijst of een patatje uit de oven, tomatensalsa, guacamole of zure room van noten
Serveer als voorafje een gazpacho van advocado's
Reactie schrijven