Vier keer dal

Recepten van cookidoo, vereenvoudigd

Rode linzen met spinazie, tomaat en krenten

Ingrediënten

·       2 theelepels gemalen komijn

·       2 fijngehakte teentjes knoflook

·       100 g fijngehakte ui

     ·       1 ½ theelepel chilipoeder

·       1 ½ theelepel fijn zeezout

·       200 g rode linzen, gespoeld

·       400 g kokosmelk

·       400 g gehakte tomaten

·       75 g krenten

·       100 g spinazie

·       vers gemalen zwarte peper

 


Bereiding

 

Bak knoflook, gember en uien 10 minuten in kokosolie, kurkuma, komijn, chilipoeder en zout

 

Voeg linzen, kokosmelk, tomaten en rozijnen toe en kook 15 minuten

 

Voeg spinazie toe en laat nog 5 minuten koken 


Dal op basis van kikkererwten

Ingrediënten

·       1 fijn gehakt teentje knoflook

·       130 g fijn gehakte uien

·       15 g olijfolie

·       1 bokaal gehakte tomaten

·       2 bokalen kikkererwten

·       1 lepel groentebouillon

·       70 g rode curry pasta

·       25 g tomatenpuree

·        snuifje zeezout

·       25 g limoensap

 

 


Bereiding

 

Sauteer uien en look 3 minuten in olie

 

Voeg tomaten, kikkererwten, bouillon, curry pasta en tomatenpuree toe en meng

 

Voeg zout en limoensap toe en laat 10 minuten pruttelen

 

Serveer met rijst, bulgur of brood


Ingrediënten

·       1 fijn gehakt teentje knoflook

·       100 g fijn gehakte ui

·       30 g olijfolie

·       400 g gehakte tomaten uit bokaal

·       250 g water

·       150 g rode paprika, in reepjes gesneden

·       130 g courgette, in blokjes gesneden

·       200 g droge linzen, gespoeld

·       1 theelepel tijm

·       1 laurierblaadje

·       1 theelepel zout

·       snuifje vers gemalen zwarte peper

 


Bereiding

 

Sauteer look en ui 3 minuten in olie 

Voeg tomaten, water, paprika, courgette, linzen, tijm en laurier toe en laat 35 minuten inkoken 

Kruid af met zout en peper 



Kokosdal

Ingrediënten

·       270 g fijn gehakte uien

·       5 fijn gehakte schijfjes jalapeno peper

·       1 fijn gehakte rode chilipeper, van zaadjes ontdaan

·       6 fijn gehakte zongedroogde tomaten

·       300 g rode splitlinzen, gespoeld

·       400 g kokosmelk

·       1 theelepel gemalen kurkuma

·       2 theelepel zwarte mosterdzaadjes

·       1 eetlepel groentebouillonpoeder

·       200 g diepvriesspinazie, ontdooid

·       2 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes

 


Bereiding

 

Laat ui, pepers, tomaten, linzen, kokosmelk, kurkuma, mosterdzaad en groentebouillon 15 minuten koken

 

Meng spinazie en koriander onder de dal

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0