Geïnspireerd op de maaltijdbox van Delhaize

Ingrediënten
- 2 rode en 1 gele paprika, gehalveerd
- 250 g gekookte rijst
- 1 fijn gesneden courgette
- 3 tomaten in blokjes
- 2 fijn gehakte knoflookteentjes
- 1 fijn gehakte ui
- 500 g plantaardig gehakt
-
- soja of seitan of
- gekochte vleesvervanger vb. de Vegetarische Slager
- 1 blikje tomatenpuree
- 1,5 hand vol rozijnen
- kruidenmengeling: zeezout, zwarte peper, ras el hanout
- olijfolie
- pakje plantaardige kaas, in blokjes of geraspt
-
- vb. feta van Nurishh
- flinke schep edelgistvlokken
Bereiding
Paprika's
Leg de paprika's met de snijkant naar boven op een bakplaat
Meng olijfolie en kruidenmengeling
Bestrijk de paprika's met de kruidenolie
Bak de paprika's 10 minuten op een op 200° voorverwarmde oven
Vulling
Sauteer ui, knoflook en courgette in olijfolie
Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en laat enkele minuten mee sauteren
Voeg de tomatenblokjes, rozijnen en kruidenmengeling (en eventueel een beetje water) toe en laat tiental minuten pruttelen
Meng de gekookte rijst en de edelgistvlokken onder de groenten-gehakt mengeling
Gevulde paprika
Vul de gebakken paprikahelften met de vulling
Schep de resterende vulling in een schaal en leg daar de gevulde paprika's op
Bestrooi met de plantaardige kaas
Bak 10 minuten in de op 200° voorverwarmde oven
Bestrooi voor het opdienen eventueel met verse korianderblaadjes
Vervang de paprika door courgette, snijd de courgette in ringen van 3 centimeter, hol de ringen aan één kant uit, zodat er een mandje ontstaat. Afhankelijk van de doorsnede, moet je de courgette voor het vullen niet vooraf bakken in de oven.
Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?
Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?
Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.

Reactie schrijven