Recept van cookidoo, verplantaardigd door ca1000

· 1 theelepel zout
· 900 g vers gestoomde spinazieblaadjes of in de microgolf ontdooide spinazie zonder saus
· 100 g fijngehakte ui
· 2 teentjes fijngehakte knoflook
· 10 g koolzaadolie
· 400 g fluweeltofu
· 1/4de theelepel zout
· snuifje vers gemalen zwarte peper
· snuifje nootmuskaat
· 1 eetlepel notenolie
· 40 g gebroken walnoten
Bereiding
Bak ui en knoflook bruin in koolzaadolie
Voeg spinazie toe en laat gedurende 10 minuten mee sudderen
Breng over naar een ovenschotel en zet apart
Meng de fluweeltofu, zout, peper en nootmuskaat tot een gladde massa
Verdeel de vegan bechamelsaus over de spinazie, besprenkel met notenolie en walnoten
Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ° C
Serveer met aardappelschijfjes
Heb je rode bietjes in de tuin staan, gebruik dan in plaats van spinazie snijbiet
Reactie schrijven