Pompoencake met appel en krenten

Recept op basis van cookidoo

 

 

Ingrediënten

·       160 g zonnebloemolie

·       300 g grof gehakte pompoen

·       200 g grof gehakte appels (zonder schil of klokhuis)

·       150 g havermout

·       100 g krenten

·       200 g bruine suiker

·       1 theelepel gemalen kaneel

·       ½ theelepel gemalen muskaatnoot

·       1 snuifje verpulverde kruidnagel

·       5 eetlepels chiazaad vermengd met 15 eetlepels water als eiervervanger

·       200 g meel

·       1 theelepel bakpoeder

·       handvol grof gehakte geroosterde amandelnoten (optioneel)

 


Bereiding

 

Laat het mengsel van chiazaad en water 15 minuten rusten

 

Meng pompoen, appel, havermout, krenten, suiker, olie, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en eiervervanger

 

Voeg meel en bakpoeder toe en meng

 

Bak het deeg in een beboterde springvorm op een op 170° voorverwarmde oven totdat een houten stokje er zonder kruimels terug uitkomt (ongeveer 1 uur en 15 minuten)

 

Laat de cake afkoelen alvorens de springvorm te verwijderen

 

Je kan de cake eventueel afwerken met grof gehakte geroosterde noten

Reactie schrijven

Commentaren: 0