Drie tofu marinades

Recepten van cookidoo

Zoete Asian marinade

 Ingrediënten

·       250 g tofu, in plakjes

·       5 cm fijn geperste gember

·       1 fijn gehakt knoflookteentje

·       30 g rijstwijn

·       50 g tamari

·       50 g no bee honey

·       40 g mirin

·       1 theelepel rode pepersaus

·       3 theelepels sesamolie

 


Bereiding

 

Sauteer alle ingrediënten 3 minuten in 2 theelepels sesamolie

 

Wentel tofu in marinade, bedek en plaats een nacht in de koelkast

 

Bak de uitgelekte plakjes tofu op middelhoog vuur aan beide zijden tot ze ietwat krokant zijn

  

Serveer met gestoomde bruine rijst en de overgebleven marinade 

Miso marinade

Ingrediënten

·       1 theelepel miso

·       sesamolie

·       1 eetlepel gedroogde zeewiermengeling

·       1 geperst teentje knoflook

·       stukje geperste gember

·       snuifje peper

·       ½ theelepel zout 



Tofu in citroenmarinade met saus van aubergine en tomaat

Ingrediënten

·       600 g vaste tofu in blokjes

·       1 teentje knoflook

·       sap en zest van 1 citroen

·       10 g vers gemalen peterselie

·       60 g olijfolie

·       10 g balsamico azijn

·       1 theelepel fijn zeezout

·       vers gemalen zwarte peper

·       600 g aubergine

·       600 g verse rijpe tomaten

·       4 dun gesneden lente uitjes

 


Bereiding

 

Laat de tofu marineren in het gehakte mengsel van look, zest en sap van citroen, peterselie, 10 g olie, balsamico azijn, 1/2de theelepel zout en snuifje peper

 

Laat 40 g olie, aubergines en tomaten 30 minuten koken, voeg 1/2de theelepel zout en snuifje peper toe

 

Bak de gemarineerde tofu in 5-tal minuten tot de tofu licht crispy is

 

Leg de gebakken tofu op de saus en bestrooi met de lente ui 


Reactie schrijven

Commentaren: 0