Ingrediënten
· 70 g kokosboter
· 130 g vegan koekjes, verkruimeld
· 20 g bruine suiker, fijn gemalen
· 400 g zijden tofu
· 70 g vegan room
· 110 g suiker
· 1 theelepel vanillesuiker
· 6 eetlepels opgewarmde gepureerde appels
· 2 g agar agar
Bereiding
Smelt 80 g kokosboter en meng met koekjes en suiker
Druk de kruimelmix goed aan op de bodem van een ingevette springvorm en laat 30 minuten koelen in de koelkast
Meng tofu, vegan room, suiker en vanillesuiker in de blender
Voeg appelmoes en agar agar toe en blend
Giet het mengsel over de kruimelbodem
Bak 10 minuten op een bakplaat op de laagste richel van de op 220° C voorverwarmde oven
Verlaag de temperatuur tot 150°C en bak totdat de cake vrijwel vast is (afhankelijk van jouw smaak minstens een uur)
Zet de oven uit en laat een uur afkoelen met de deur open
Laat verder afkoelen op kamertemperatuur
Stapsgewijs afkoelen voorkomt barsten in de cake!
Zet de cake minimum 4 uur toegedekt in de koelkast
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven