Vegan cheesecake

Ingrediënten

·       70 g kokosboter

·       130 g vegan koekjes, verkruimeld

·        20 g bruine suiker, fijn gemalen

·       400 g zijden tofu

·       70 g vegan room

·       110 g suiker

·       1 theelepel vanillesuiker

·       6 eetlepels opgewarmde gepureerde appels

·       2 g agar agar

 


Bereiding

 

Smelt 80 g kokosboter en meng met koekjes en suiker

 

Druk de kruimelmix goed aan op de bodem van een ingevette springvorm en laat 30 minuten koelen in de koelkast

 

Meng tofu, vegan room, suiker en vanillesuiker in de blender

 

Voeg appelmoes en agar agar toe en blend

 

Giet het mengsel over de kruimelbodem

 

Bak 10 minuten op een bakplaat op de laagste richel van de op 220° C voorverwarmde oven

 

Verlaag de temperatuur tot 150°C en bak totdat de cake vrijwel vast is (afhankelijk van jouw smaak minstens een uur)

 

Zet de oven uit en laat een uur afkoelen met de deur open

 

Laat verder afkoelen op kamertemperatuur

 

Stapsgewijs afkoelen voorkomt barsten in de cake!

 

 

Zet de cake minimum 4 uur toegedekt in de koelkast


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0