Witloof met bechamelsaus en krokant gebakken vegan spekskes

witloof met vegan bechamelsaus en krokant gebakken vegan spekskes
witloof met vegan bechamelsaus en krokant gebakken vegan spekskes

Bereiding

 

  1. Stoom prei en/of witloof beetgaar
  2. Laat uitlekken en doe dan in een beboterde ovenschotel
  3. Meng melk, meel, boter, edelgist, zout, peper, muskaat, peper en laat al roerend zacht sudderen 
  4. Giet het mengsel over prei en witloof
  5. Bestrooi met geraspte vegan kaas
  6. Bak 12 minuten op 210°
  7. Serveer met krokant gebakken vegan spekskes en puree

 

  • Ingrediënten
    • 500 g plantaardige melk
    • 50 g meel
    • 30 g plantaardige boter
    • 4 eetlepels edelgistvlokken
    • 1/2 theelepel zout
    • snuifje zwarte peper
    • snuifje nootmuskaat
    • 800 g witloof en/of prei
    • pakje vegan spekskes
    • geraspte vegan kaas
witlof met bechamel uit de oven
witlof met bechamel uit de oven

Reactie schrijven

Commentaren: 0