![witlof met bechamel uit de oven](https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=195x10000:format=jpg/path/s0a8a172836658edf/image/i1a0e043156e533b0/version/1649093548/witlof-met-bechamel-uit-de-oven.jpg)
- Ingrediënten
-
- 500 g plantaardige melk
- 50 g meel
- 30 g plantaardige boter
- 4 eetlepels edelgistvlokken
- 1/2 theelepel zout
- snuifje zwarte peper
- snuifje nootmuskaat
- 800 g witloof en/of prei
- pakje vegan spekskes
- geraspte vegan kaas
Bereiding
- Stoom prei en/of witloof beetgaar
- Laat uitlekken en doe dan in een beboterde ovenschotel
- Meng melk, meel, boter, edelgist, zout, peper, muskaat, peper en laat al roerend zacht sudderen
- Giet het mengsel over prei en witloof
- Bestrooi met geraspte vegan kaas
- Bak 12 minuten op 210°
- Serveer met krokant gebakken vegan spekskes en puree
![witloof met vegan bechamelsaus en krokant gebakken vegan spekskes](https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=279x10000:format=jpg/path/s0a8a172836658edf/image/ief6b10254271c9f5/version/1649093329/witloof-met-vegan-bechamelsaus-en-krokant-gebakken-vegan-spekskes.jpg)
Reactie schrijven