Appelcake

Recept op basis van cookidoo

vegan perencake
cake van peer

Bereiding

Mix boter, eivervanger, suiker, bloem, bakpoeder en zout

 

Giet het mengsel gelijkmatig in een beboterde springvorm

 

Leg de appelkwarten erop, met de inkepingen naar boven

 

Bak 30-40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot dat een houten stokje er zonder kruimels terug uitkomt

 

Laat de cake 10 minuten afkoelen alvorens de springvorm te verwijderen

 

Je kan de cake eventueel bestuiven met poedersuiker

 

 

ready to use eivervanger
eivervanger

Ingrediënten

·       3 - 4 appels (of peren of nectarines), geschild, in vieren, klokhuis en pitjes verwijderd, met parallelle inkepingen

·       130 g plantaardige boter

·       eivervanger voor de hoeveelheid van 3 eieren

·       150 g suiker

·       200 g bloem

·       15 g bakpoeder

·       snuifje zout

·       poedersuiker, om te bestuiven (optioneel)

·       plantaardige boter om bakvorm in te vetten

 

vegan cake van appel
cake van appel
eivervanger van water en chiazaad
meng per ei 3 eetlepels water onder 1 eetlepel chizaad en laat een kwartier rusten

Reactie schrijven

Commentaren: 0