Vegan cake met nectarines en chiazaad

Recept op basis van cookidoo

vegan cake van nectarine en chiazaad
cake van nectarine en chiazaad

Ingrediënten

·       120 g plantaardige boter

·       120 g suiker

·       Eivervanger voor de hoeveelheid van 2 eieren

·       250 g zelfrijzend bakmeel

·       170 g plantaardige melk

·       1 theelepel bakpoeder

·       3 rijpe nectarines in helften, ontpit

·       40 g chiazaad

·       20 g poedersuiker, om te bestuiven 


 

Bereiding

 

Mix boter, eivervanger en suiker

 

Voeg bloem, bakpoeder, 150 g plantaardige melk toe en meng

 

Giet de driekwart van het mengsel gelijkmatig in een ingevette cakevorm

 

Leg de nectarines erop

 

Meng 20 g plantaardige melk en chiazaadjes onder de rest van het mengsel en giet dit eveneens in de cakevorm

 

Bak 20-25 minuten in een op 170°C voorverwarmde oven tot een prikker die in het midden van de cake wordt gestoken er schoon uitkomt

 

 

Laat de cake 10 minuten afkoelen alvorens over te brengen naar een serveerschaal en te bestuiven met poedersuiker 

ready to use eivervanger
eivervanger
eivervanger van water en chiazaad
meng 3 eetlepels water onder 1 eetlepel chizaad om 1 ei te vervangen en laat een kwartier rusten

Reactie schrijven

Commentaren: 0