artikels

We zijn met te veel
Voor het ledenmagazine Rechtuit interviewde ik Fons Jena over zijn boek "We zijn met te veel". Kiezen voor minder of geen kinderen is het meest altruïstische wat je kan doen. Je geeft letterlijk ruimte aan anderen.

Introvert en leiding gevend
Introverte mensen die leiding geven, dat kan. Heel goed zelfs!

No Babes kunstfotografe Morgane Gielen
Morgane Gielen van No Babes is een opkomend talent. Als modefotografe zet zij zich in voor inclusieve maatvoering. Haar foto's categoriseer ik onder de noemer 'kunst'.

Bevrijd de zinnen
Het interview met Caro Brosens, taalkundig onderzoeker van Vlaams GebarentaalCentrum vzw leerde mij ontzettend veel over drie dimensionele talen.

OKAN vóór corona
Taal leren om de taal is als een draaimolen. Het is leuk voor even. Totdat je beseft dat je er niemand mee raakt.

Inclusie = geen uitsluiting
"De ergste vorm van ongelijkheid is proberen ongelijke dingen gelijk te maken". Aristoteles

Onder haar auteursnaam ca1000 -lees camille- zoekt zij de schoonheid van imperfectie. Zij verbloemt niets. Haar beelden zijn rauw. En toch is haar poëzie niet zwaar. Wie haar kent, weet dat Tania Menten een aanhanger is van "omdenken", "manieren van denken om problemen tot mogelijkheden te transformeren”, zoals Berthod Gunster het zegt.

ca1000 staat in het cultuurmagazine van het Willemsfonds. Het thema is "sterke vrouwen in het Willemsfonds". Ik zie mezelf niet als één van deze vrouwen. En toch ben ik trots dat ik net in dit nummer een pagina kreeg!

Leren is een continu proces in het leven van elk mens. Mensen leren omdat ze bewust of onbewust streven naar verandering. Mensen leren onbewust in alledaagse situaties, ze leren spontaan. Ze doen dit omdat de situatie hen hiertoe dwingt, omdat ze kritiek hebben op huidige elementen in hun leven, omdat ze botsen met anderen (andere mensen en/of andere culturen) of omdat ze leren als een uitdaging ervaren.

Didactische film over therapie bij suïcidale jongeren, een productie in samenwerking met Willemsfonds, de mens.nu, DAG-CGG en Vrijzinnig Limburg en gefinancierd door Instelling Morele Dienstverlening.